מיומנה של שפית- סודות מהמטבח ומתכון לעוגת גבינה מנצחת

רוצים להגיש את עוגת הגבינה המושלמת? שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה, מגלה את כל הסודות לעוגה מנצחת בקלי קלולס

 

מי מפחד מעוגת גבינה? חג השבועות מחלק אותנו לשניים: אלו שיש להם מתכון מנצח לעוגת הגבינה המושלמת, ואלו שנחלו אכזבות קשות וכישלונות מרים. לעוגות גבינה יש מוניטין של עוגה בעייתית, ובצדק, יש המון תרחישים שיכולים להתממש- היא עשויה לבקוע, לצנוח, לצאת דחוסה או נוזלית. אז אחת ולתמיד, איך בכל זאת תגישו את עוגת הגבינה המושלמת ? שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה, תסביר לכם למה אפיית עוגת גבינה היא דווקא מלאכה פשוטה יחסית. כל מה שצריך הוא להקפיד על כמה כללים, להשתמש בעזרים הנכונים ולהתאזר בסבלנות.

 

טיפים להצלחה בטוחה:

1. מומלץ לאפות עוגות גבינה תחילה 10 דק’ בחום גבוה של 200 מעלות, ולאחר מכן בחום נמוך של 160 מעלות

2. בשעת האפייה נוצרים גזים שהופכים לקיטור וגורמים לעלייה גבוהה מדי של העוגה עד שפניה מתפוצצים, מאבדים את האוויר שנוצר וגורמים לה לצנוח. אפייה נכונה תבטיח עוגה אוורירית, קרמית ומשובחת ביותר, שגם אם נוצר בה בקע תמיד אפשר לצפות אותה בקצפת או בשמנת חמוצה. ככל שיש בעוגה יותר מים יש צורך באפיית העוגה למשך זמן ארוך יותר שהרי המים מתאיידים באפייה לאט לאט. כשמסננים גבינה אחוז המוצקים בגבינה גדל ואחוז השומן בה עולה והתוצאה עוגה יציבה יותר שנאפית בפחות זמן

3. אם העוגה מפרישה נוזלים בזמן האפייה סימן שהגבינה לא הייתה מספיק מסוננת

4. לאפיית עוגה גבינה צריך להתייחס כאל אפיית עוגה בחושה בהתחלה נותנים לה לעלות לשיא הגובה ואז מייבשים בחום נמוך יותר לצורך התייצבות. שיטה זו גורמת שתתקבל קרום אפוי, הקרום מסייע למנוע סדקים ופיצוצים

5. אם במהלך האפייה העוגה תופחת ונדמה שהיא עומדת לגלוש מהתבנית, אל תלחצו – היא תמיד תחזור בסופו של דבר לנפח המקורי שלה.

6. הסוד הוא בהקצפה נכונה- בלילה חלקה, תפוחה ואוורירית היא הארובה לעוגה מוצלחת. הטעויות הנפוצות ביותר מתרחשות כאשר ישנם גושים בבלילה או שהיא נטרפה יתר על המידה. לשם ערבול עדין ונכון מומלץ להשתמש במיקסר איכותי בעל פונקציה מתאימה.

 

המיקסרים של  KITCHEN AID

 

המיקסרים של KITCHEN AID יעשו עבורכם את העבודה

 

     הידעת ?

1. מיקסר קיצ’נאייד הוא המיקסר הראשון בעולם, הוא מיוצר בארה”ב כבר 95 שנה.

2. המיקסר מעוצב בצורה חלקה ומעוגלת, עשוי מבנה מתכת מלא השוקל 12 ק”ג המעניק יציבות על השיש.

3. המיקסר עובד בשיטת הערבול הפלנטרי- ערבול המגיע לכל קצוות הקערה.

4. המיקסר עובד בשיטת הנעה ישירה המעניקה למכשיר אורך חיים ממושך ופעולה ישירה ושקטה.

5. הווים השונים מעוצבים בהתאם לפעולות השונות: וו לישה – מיועד לשימוש במהירות נמוכה (1-2) ומתאים לבצקי שמרים , וו גיטרה מתאים לשימוש במהירות בינונית (4-6) ומיועד ללשת בצק פריך ועוגות בחושות, וו הקצפה מתאים לשימוש במהירות בינונית גבוהה (6-10) להכנת עוגות אווריריות, כגון: עוגת טורט, עוגת גבינה והקצפת קצפת וחלמונים/חלבונים.

6. המיקסר כולל פתח חיבור לאביזרים, כך שניתן למקסם את המכשיר לשימושים נוספים – האביזרים הנלווים הינם: אביזר להכנת פסטה, אביזר לחותך פסטה ,אביזר להכנת רביולי, מטחנת בשר , קוצץ ירקות ומכשיר להכנת גלידה.

כתבות אחרונות

    הי, רציתי להמליץ לך על
    אתר מלא בהשראות במיוחד בשבילך