ימי הקורונה הכינו אותנו היטב לארוחת חג השבועות- שהרי כולנו אופים, קונדיטורים ושפים שצלחו מאות סרוויסים בחודשים האחרונים. מה נכין לכבוד המאורע המשמח? שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה, משתפת אתכם במתכון לפאי עגבניות, זיתים וגבינת עיזים.
המתכון הבא מורכב מהשילוש הקדוש: בצק, עגבניות וגבינה. הוא ריחני (בזכות הבזיליקום), יפהפה, קל להכנה ומאוד טעים.
ילדים אוהבים אותו ( יש פה את כל המרכיבים של פיצה ) וגם המבוגרים ישבחו אתכם וירעיפו מחמאות.
פאי במילוי עגבניות מיובשות, זיתים וגבינת עיזים
מצרכים לבצק:
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 וחצי כוס קמח
1 ביצה
2 כפות שמנת מתוקה
מצרכים לבלילה( רויאל):
3 ביצים
1 כוס שמנת מתוקה
1 כף קמח
50 גר' פרמז'ן
1 שן שום כתוש
1 כפית אורגנו יבש
מעט מלח ופלפל לפי הטעם
מצרכים למלית:
100 גר' עגבניות מיובשות
1/2 כוס זיתים מגולענים
200 גר' גבינה עזים מסוג פרומעז
צרור עלי בזיליקום
מלח ופלפל